Базар здравља у Батровцима

Мештани су се одазвали у великом броју овој акцији и сагласни су да овакаве акције много значе као и да би било пожељно да лекар долази више пута током недеље

Батровци, село са око 350 становника, има амбуланту али не и сталног лекара. Лекар долази једном недељно, што није довољно. Наиме, због контрола и прописивања лекова указује се потреба да лекар долази бар два пута у току недеље.

bazar-zdravlja-u-batrovcima

Управо из тих разлога, Савет за здравље општине Шид у сарадњи са Домом здравља Шид, Црвеним крстом и Друштвом за борбу против карцинома и дијабетеса организује базаре здравља у оваквим местима, где је примарна здравствена заштита пацијената најмање заступљена. Јуче је базар здравља одржан у Батровцима. Била је ово прилика да мештани измере крвни притисак, ниво шећера у крви као и да ураде ЕКГ преглед потпуно бесплатно, чак и без оверене здравствене књижице.

Мештани су се одазвали у великом броју овој акцији и сагласни су да овакаве акције много значе као и да би било пожељно да лекар долази више пута током недеље. Већ сутра мештани Љубе имаће прилику за бесплатан преглед. Екипа ће у њиховом месту бити од 9 часова, а у среду 23. априла Базар здравља биће одржан у Бикић Долу.

 


informator

Последње