Алексе Шантића 1

тел: 022/712-522 E-mail:info@domzdravljasid.org.rs

Новости

Дежурства током празника у ДЗ Шид

Поштовани грађани,

обавештавамо Вас да током предстојећих празника је организован рад дежурних служби према следећем распореду за четвртак 15.02.2024. и петак 16.02.2024. године:

Патронажна служба ДЗ Шид је уз помоћ ЦК Шид обележила Национални дан без дуванског дима који је ове године под слоганом „365 ДАНА БЕЗ ДУВАНА“.

31. јануар – Национални дан без дувана

Делећи савете нашим суграђанима о штетности конзумирања цигарета, уз слоган „Оставите цигарету, узмите јабуку“, привукла је бројне суграђане који су заменили цигарету за јабуку.

Европска недеља превенције рака грлића материце (од 22. до 28. јануара 2024) под слоганом: „ЗАЈЕДНО ПРОТИВ РАKА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ”

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ РАKА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се од 22. до 28. јануара 2024. године у циљу унапређења ставова и информисања о раку грлића материце и начинима превенције.

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а – 1. децембар

Светски дан борбе против АИДС-а се сваке године обележава 1. децембра са циљем да се скрене пажња јавности на значај превенције и раног откривања инфекције узроковане ХИВ-ом.

ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ

У Дому здравља “Шид” Шид од 04.12.2023. године Одељење за здравствену заштиту запослених – Медицина рада обављаће лекарске прегледе радним даном, осим среде и то: лекарске прегледе за возаче аматере, возаче професионалце и таксисте, за ношење оружја, за упис у средње школе, систематске прегледе, систематски прегледи спортиста и др.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Поводом обележавања Светскoг дан борбе против дијабетеса ДЗ Шид је у сарадњи са ОО ЦК Шид и Друштвом за борбу против шећерне болести Општине Шид организовао "Базар здравља".

ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

У петак, 27. октобра 2023. године друга група наших полазника је завршила „Школу родитељства“ и заслужиле своје дипоме. Кроз одржане радионице наше будуће маме су овладале знањем и вештинама које су им потребне у првим данима бебиног живота.

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 21. и недељу 22. октобра, од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

Превентивни прегледи

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. Овог викенда планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (ТСХ, ФТ4, антитереоглобулинска антитела).

informator

Последње