Алексе Шантића 1

тел: 022/712-522 E-mail:info@domzdravljasid.org.rs

Новости

Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а – 1. децембар

Светски дан борбе против АИДС-а се сваке године обележава 1. децембра са циљем да се скрене пажња јавности на значај превенције и раног откривања инфекције узроковане ХИВ-ом.

ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ

У Дому здравља “Шид” Шид од 04.12.2023. године Одељење за здравствену заштиту запослених – Медицина рада обављаће лекарске прегледе радним даном, осим среде и то: лекарске прегледе за возаче аматере, возаче професионалце и таксисте, за ношење оружја, за упис у средње школе, систематске прегледе, систематски прегледи спортиста и др.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Поводом обележавања Светскoг дан борбе против дијабетеса ДЗ Шид је у сарадњи са ОО ЦК Шид и Друштвом за борбу против шећерне болести Општине Шид организовао "Базар здравља".

ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

У петак, 27. октобра 2023. године друга група наших полазника је завршила „Школу родитељства“ и заслужиле своје дипоме. Кроз одржане радионице наше будуће маме су овладале знањем и вештинама које су им потребне у првим данима бебиног живота.

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 21. и недељу 22. октобра, од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

Превентивни прегледи

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. Овог викенда планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (ТСХ, ФТ4, антитереоглобулинска антитела).

1. октобар  – Међународни дан старијих особа

1.октобар Међународни дан старих особа у Dому здравља Шид је обележен посетом поливалентне патронажне службе и Црвеног крста дому за стара лица "Луана",том приликом дружили смо се са корисницима и обавили кратке превентивне прегледе. У разговору нагласили смо да су они веома битни у друштвеној заједници.

Светски дан контрацепције

Поводом обележавања Светског дана контрацепције 26.09.2023. поливалентна патронажна служба Дома здравља "Шид" је организовала предавање на тему контрацепције и очувању репродуктивног здравља у гимназији "Саве Шумановић" у Шид, којем су присуствовали матуранти школе, и изложбу на Одељењу опште праксе где су заинтересовани могли да се информишу о важности очувања репродуктивног здравља.

informator

Последње