Алексе Шантића 1

тел: 022/712-522 E-mail:info@domzdravljasid.org.rs

Новости

Међународни дан физичке активности

Међународни дан физичке активности 10.мај је у у шидској општини обележен у виду спортских такмичења која су спроведена у свим објектима предшколске установе “Јелица Станивуковић Шиља” ( 4 објекта ).

Март месец борбе против карцинома

У Здравственој стананици Ердевик поводом „Март месец борбе против карцинома“ одржано је предавање. Према проценама Светске здравствене организације оптерећење малигним болестима у свету показује наставак вишегодишњег растућег тренда.

Дани акредитације Дома здравља "Шид"

"Дани акредитације Дома здравља "Шид" биће одржани од 15.-17.3.2023.год. Овим подижемо квалитет услуге и безбедност наших пацијената на виши ниво. Пошели смо малим корацима, али полако постају све већи и бржи и надамо се да ће то ускоро и наши пацијенти препознати.

Обележена „Европска недеља превенције рака грлића материце“

Поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са Гимназијом “Сава Шумановић” у Шиду, организовао предавање за ученике четвртог разреда ( 18 слушалаца ).

Oбележавањe Националог дана без дуванског дима

Поводом обележавања Националог дана без дуванског дима, 31. Јануара, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са ООЦК Шид, гимназијом “Сава Шумановић” Шид, ТШ “Никола Тесла” и ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” организовао и спровео четири предавања.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ И МЕСЕЦА ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ

Поводом Светског дана хране, 16.октобра и октобра - месеца правилне исхране, ДЗ Шид је у сарадњи са ПУ "Јелица Станивуковић Шиља" организовао три предавања у три различита објекта ове предшколске установе.

Иако је у нашој земљи у последње време стопа оболевања од Ковид 19 инфекције на ниском нивоу, пандемија још увек траје и њен ток је непредвидив. Стога је и даље потребно подсећати, упозоравати и едуковати хроничне болеснике, првенстевено дијабетичаре, јер би код њих евентуална инфекција Ковидом 19 имала тежу клиничку слику и лошију прогнозу.

Добра контрола дијабетеса подразумева добру гликорегулацију и спречавање компликација. То је циљ којим тежимо увек, а посебно је наглашен у време ове пандемије.