Светски дан без дувана

Поводом обележавања кампање „Светски дан без дувана“, ДЗ Шид је у сарадњи са ОО ЦК Шид и Гимназијом „Сава Шумановић“ из Шида организовао предавање и радионицу на ову тему

Светски дан без дувана

Поводом обележавања кампање „Светски дан без дувана“, ДЗ Шид је у сарадњи са ОО ЦК Шид и Гимназијом „Сава Шумановић“ из Шида организовао предавање и радионицу на ову тему.

Светски дан без дувана

Предавање је одржано у просторијама ЦК Шид, а присуствовало је 32 ученика првог разреда Гимназије. Пре почетка предавања присутни ученици су решавали улазни тест. Током предавања ученицима је дат кратак увид у историјат производње дувана, затим хемијски састав дуванског дима и штетности и последице његовог удисања.

Светски дан без дувана

Након предавања, ученици су решавали излазни тест као евалуацију стечених сазнања. У оквиру радионице је прочитан кратак текст који представља семинарски рад једне ученице, чија је мајка дугогодишњи пушач, која је конзумирала цигарете и током трудноће, те је ученица превремено рођена и болује од астме. Након читања текста је отворена дискусија на тему последица које је имала та ученица, као и њена мајка, након дугогодишње конзумације цигарета.

 


informator

Последње